Nagykanizsa

Nagykanizsa Zala megye déli részén fekszik, a Mura folyótól nem messze. Lakosságát tekintve több, mint 46 ezer főről van szó, egy igazán barátságos és békés város, mindezek mellett pedig igen érdekes történelmi háttérrel rendelkezik.

Nagykanizsa

A települést először 1245-ben említik egy birtokadományozó okiratban, így feltételezhetjük, hogy már a tatárjárás előtt is magyar településként létezett. Nagykanizsa ekkoriban a váráról lett híres. Több nagyobb csata helyszínéül is szolgált, azonban a törökvész elől ő sem tudott megmenekülni. Az oszmán sereg Bécs ellen indított hadjárata során a várost feldúlták és kifosztották. Ezt követte az ország három részre szakadása, minek következtén szükségessé vált a vár bővítése és fejlesztése.

A 19. század közepére a lakosság elérte a 13 ezer főt, és Zala megye egyik legpolgárosabb városa volt. Az első, majd a második világháború azonban megváltoztatja a város erőviszonyait. Határ menti várossá válik, ami egy állandó fenyegetettséget jelent, valamint a több éves háborúk lenullázzák a város nyersanyagforrásait és megszünteti a kereskedelmi útvonalait külföld felé. Egy igen lassú építkezés veszi kezdetét a városban.

A 20. század második felében a békés időszaknak köszönhetően a város lakossága ismét növekedni kezd, egészen 1990-ig, amikor is eléri maximális 54 ezer főt. A város azóta nagy fejlődésen ment keresztül.

A település ipar jellege nem túl meghatározó, hiszen sok állami, vagy magánkézben lévő nagyobb céget a rendszerváltás után privatizáltak, vagy felszámoltak. Azonban ezek után számos új cég és vállalkozás költözött a környékbeli ipari parkba. Köztük az EME Kft. mely elsősorban villanymotorok összeszerelésével foglalkozik. A cég mára közel 500 főt foglalkoztat. Emellett a Pannon Egyetem, a Nagykanizsai Kereskedelmi Kamara és a Kanizsai Tévé is kiemelt munkáltatóként van jelen a városban, mellettük pedig több száz kis és közép vállalkozás, akik a legkülönfélébb szegmensekben biztosítanak munkát.

Nagykanizsa városháza

Nagykanizsa igazán sok érdekességet és szépséget rejt magában. Az utcákat járva több műemlék és történelmi helyszín mellett sétálhatunk el. A város egyediségét tükrözi a NagykanizsaAllas.hu weboldal is, hogy a legkülönfélébb helyi állások közül válogathatunk és akár jelentkezhetünk is rájuk azonnal. Az oldal kezelése egyszerű, bárki számára elérhető. A weboldal tetején található kereső ablak segítségével a számunkra legmegfelelőbb állásokra is rákereshetünk. Jelentkezés előtt érdemes önéletrajzunkat újra átolvasni, és ha hiányosságot érzékelünk érdemes karriertipp oldalunkat átfutni, ahol számos segítséget találhatunk.

Az oldalon megjelenő hirdetésekhez céges regisztrációra van szükségünk, amit a következő linken keresztül tehetünk meg. Az újonnan regisztráló cégeknek egy ingyenes próba hirdetést ajánl fel a rendszer, azonban ha mi nagyobb elérést és több jelentkezőt szeretnénk, akkor választhatjuk a hirdetésünk kiemelését, ami a NagykanizsaAllas közösségi oldalán és a weboldal leglátogatottabb részén is megjelenik.

Képek forrása: https://hu.m.wikipedia.org/wiki