Nagykanizsa

Nagykanizsa Zala megye déli részén fekszik, a Mura folyótól nem messze. Lakosságát tekintve több, mint 46 ezer főről van szó, egy igazán barátságos és békés város, mindezek mellett pedig igen érdekes történelmi háttérrel rendelkezik.

Nagykanizsa

A települést először 1245-ben említik egy birtokadományozó okiratban, így feltételezhetjük, hogy már a tatárjárás előtt is magyar településként létezett. Nagykanizsa ekkoriban a váráról lett híres. Több nagyobb csata helyszínéül is szolgált, azonban a törökvész elől ő sem tudott megmenekülni. Az oszmán sereg Bécs ellen indított hadjárata során a várost feldúlták és kifosztották. Ezt követte az ország három részre szakadása, minek következtén szükségessé vált a vár bővítése és fejlesztése.

A 19. század közepére a lakosság elérte a 13 ezer főt, és Zala megye egyik legpolgárosabb városa volt. Az első, majd a második világháború azonban megváltoztatja a város erőviszonyait. Határ menti várossá válik, ami egy állandó fenyegetettséget jelent, valamint a több éves háborúk lenullázzák a város nyersanyagforrásait és megszünteti a kereskedelmi útvonalait külföld felé. Egy igen lassú építkezés veszi kezdetét a városban.

A 20. század második felében a békés időszaknak köszönhetően a város lakossága ismét növekedni kezd, egészen 1990-ig, amikor is eléri maximális 54 ezer főt. A város azóta nagy fejlődésen ment keresztül.

A település ipar jellege nem túl meghatározó, hiszen sok állami, vagy magánkézben lévő nagyobb céget a rendszerváltás után privatizáltak, vagy felszámoltak. Azonban ezek után számos új cég és vállalkozás költözött a környékbeli ipari parkba. Köztük az EME Kft. mely elsősorban villanymotorok összeszerelésével foglalkozik. A cég mára közel 500 főt foglalkoztat. Emellett a Pannon Egyetem, a Nagykanizsai Kereskedelmi Kamara és a Kanizsai Tévé is kiemelt munkáltatóként van jelen a városban, mellettük pedig több száz kis és közép vállalkozás, akik a legkülönfélébb szegmensekben biztosítanak munkát.

Nagykanizsa városháza

Nagykanizsa igazán sok érdekességet és szépséget rejt magában. Az utcákat járva több műemlék és történelmi helyszín mellett sétálhatunk el. A város egyediségét tükrözi a NagykanizsaAllas.hu weboldal is, hogy a legkülönfélébb helyi állások közül válogathatunk és akár jelentkezhetünk is rájuk azonnal. Az oldal kezelése egyszerű, bárki számára elérhető. A weboldal tetején található kereső ablak segítségével a számunkra legmegfelelőbb állásokra is rákereshetünk. Jelentkezés előtt érdemes önéletrajzunkat újra átolvasni, és ha hiányosságot érzékelünk érdemes karriertipp oldalunkat átfutni, ahol számos segítséget találhatunk. Ha pedig nem akarunk lemaradni a legújabb állásokról, akkor érdemes a hírlevél szolgáltatásra feliratkozni.

Az oldalon megjelenő hirdetésekhez céges regisztrációra van szükségünk, amit a következő linken keresztül tehetünk meg. Az újonnan regisztráló cégeknek egy ingyenes próba hirdetést ajánl fel a rendszer, azonban ha mi nagyobb elérést és több jelentkezőt szeretnénk, akkor választhatjuk a hirdetésünk kiemelését, ami a NagykanizsaAllas közösségi oldalán és a weboldal leglátogatottabb részén is megjelenik.

Ha hirdetésfeladással kapcsolatban kérdésünk volna, úgy látogassunk el a „segítség” oldalra, ahol bővebb információt olvashatunk minderről.

Képek forrása: https://hu.m.wikipedia.org/wiki